Ziua Independenţei Greciei a fost serbată la Casa Albă în prezenţa Arhiepiscopului Dimitrie

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a organizat luni, 18 martie 2019, o ceremonie la Casa Albă dedicată Zilei Independenţei Greciei, în prezenţa Înaltpreasfințitului Părinte Dimitrie, Arhiepiscopul Americii (Patriarhia Ecumenică).

Ceremonia din Washington a fost dedicată celor care au luptat pentru eliberarea Greciei de sub stăpânire otomană în urmă cu 198 ani.

Ziua Independenţei Greciei, celebrată în fiecare an de Buna Vestire, în data de 25 martie, este o sărbătoare naţională în Grecia şi Cipru, fiind marcată şi în diaspora greacă.

„În această zi, onorăm valorile comune care leagă cele două țări ca aliați fideli şi prieteni și recunoaștem impactul profund pe care greco-americanii l-au avut asupra fiecărui aspect al culturii noastre”, a spus Preşedintele Trump în mesajul transmis cu acest prilej.

După cuvântul preşedintelui, Arhiepiscopul Dimitrie a mulţumit lui Donald Trump pentru sprijinul continuu şi a spus că este o onoare să fie prezent în Casa Albă, care este simbolul unei naţiuni a libertăţii tuturor, informează Greek City Times.

În Statele Unite ale Americii, Ziua Independenţei Greciei este celebrată de peste 30 ani.

Ronald Regan a fost primul conducător al SUA care a instituit această sărbătoare pe continent american în anul 1986.

Foto credit: Casa Albă

Comentarii Facebook


Știri recente