Ziua Europeană a Numărului Unic de Urgență: În 2021, românii l-au apelat cu mai multă responsabilitate

Ziua Europeană a Numărului Unic de Urgență 112 este marcată anual în data de 11 februarie. Operatorii Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) anunță că atitudinea românilor care au sunat a fost mai responsabilă în 2021: a scăzut numărul apelurilor non-urgente.

Dacă în anii 2004-2005, non-urgentele reprezentau peste 90% din totalul apelurilor, numărul acestora a scăzut anul trecut până la 40,73%.

„Astfel, datele ne demonstrează că, de la an la an, cetățenii sună tot mai responsabil la 112 și că, de cele mai multe ori, cer ajutorul agențiilor de intervenție atunci când au urgențe reale”, transmit reprezentanții instituției care gestionează apelurile de urgență din țara noastră.

Apelanții cei mai responsabili au fost cei fin județele Cluj, Timiș și București-Ilfov, iar la polul opus s-au plasat cei din Gorj, de unde au venit cele mai multe apeluri non-urgente.

Instituția a realizat un video de promovare a comportamentului responsabil în legătură cu apelarea numărului unic de urgență 112:

Anul trecut, la numărul de urgență s-au primit peste 10,3 milioane de apeluri din România, cifra crescând ușor în comparație cu anul anterior. Dintre acestea, 929.915 de apeluri au vizat problematica noului coronavirus.

Cele mai multe apeluri legate de COVID-19 s-au preluat în octombrie – peste 247.000 de solicitări la nivel național, cu o medie de 8.000 de apeluri COVID/zi.

Operatorii STS au preluat cele mai multe apeluri în data de 18 octombrie 2021 – 57.797, iar dintre acestea 11.272 au reprezentat apeluri privind COVID-19.

Utile

SMS 113: Serviciu de urgență pentru persoanele cu deficiențe de auz
119: Număr gratuit apelabil din orice rețea fixă sau mobilă pentru raportarea cazurilor de abuz, neglijare, exploatare și orice altă formă de violență asupra copilului

Foto credit: Facebook / STS – Serviciul de Telecomunicații Speciale

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente