Ziua Drapelului național în Arhiepiscopia Dunării de Jos

Miercuri, 26 iunie 2013, în Catedrala Arhiepiscopală din Galați, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoți din administrația eparhială a săvârșit slujba de sfințire a Drapelului național al României, în prezența credincioșilor și a reprezentanților autorităților locale, după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea.

Aceasta a fost precedată de o slujbă de pomenire a victimelor accidentului din Muntenegru.

La finalul ceremoniei religioase, Drapelul a fost înmânat domnului Emanoil Cătălin Bocăneanu, Prefectului județului Galați, care l-a oferit la rândul său gărzii port drapel.

În cuvântul de învățătură rostit în Catedrala arhiepiscopală, Înaltpreasfinția Sa a subliniat că „drapelul național preia cele trei virtuți creștine prin cele trei culori ale sale: cerul de deasupra este acoperișul nostru – azurul credinței în Dumnezeu, galbenul este soarele nădejdii noastre în binele neamului, iar roșul reprezintă văpaia iubirii lui Dumnezeu prin Biserică, pentru poporul nostru creștin!”.

De la Catedrala arhiepiscopală, Drapelul Național a fost purtat de către militari, în procesiune, către Prefectura municipiului Galați.

Aici a avut loc ceremonia de arborare a Drapelului național prin prezentarea onorului, intonarea Imnului de Stat al României dar și al Uniunii Europene, după care Drapelul Național a fost înălțat pe catarg și apoi arborat în bernă, iar cei prezenți au ținut un moment de reculegere în memoria victimelor accidentului din Muntenegru.

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

Comentarii Facebook


Știri recente