Ziua donatorului de sânge: Un dar în valoare de 60.000 de euro pentru centrele de transfuzie din patru orașe

Lanțul de magazine Mega Image a anunțat de Ziua mondială a donatorului de sânge că va oferi echipamente în valoare de 60.000 de euro centrelor de transfuzie din Bucureşti, Ploieşti, Constanţa şi Cluj.

Donația a fost anunțată vineri, 14 iunie 2019, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Centrul de Transfuzie Sanguină București.

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, Doina Goşa, a afirmat că este foarte important ca oamenii să vină constant să doneze sânge. Ea a îndemnat bucureştenii să doneze înainte de a pleca în concediu, întrucât în lunile iulie şi august numărul donatorilor scade.

„Sângele nu se cumpără, nu se vinde, nu se produce în laborator, ci se donează”, a semnalat Doina Goșa.

„Este sărbătoarea donatorilor de sânge, pe ei îi serbăm astăzi, este ziua lor şi este un prilej de a le mulţumi pentru gestul profund uman pe care îl fac”, a afirmat Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti potrivit Agerpres.

La eveniment a fost prezent Arhim. Ciprian Grădinaru, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, cei care au susținut din 2013 donarea de sânge prin Campania „Donează sânge, salvează o viaţă!”. Peste 16.000 litri de sânge au fost recoltați în cadrul acestei campanii.

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge 2019 se desfăşoară sub sloganul „Sânge sigur pentru toţi”.

Numărul donatorilor din România nu depăşeşte 2% din populaţie, faţă de media europeană de 10 la sută. Prin urmare, cantitatea recoltată zilnic în ţară este cu mult sub necesarul unităţilor sanitare. Cele mai mari cantităţi de sânge sunt folosite la transplantul de ficat, de cord, rinichi, medular şi în oncologie.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente