Bilanţ: Peste 16000 litri de sânge colectaţi prin Campania „Donează sânge, salvează o viaţă!”

Peste 16000 litri de sânge au fost colectaţi în perioada 2013 – aprilie 2019 în cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă!”.

Cantitatea impresionantă a fost colectată în cele 16 ediţii organizate de voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

De asemenea, din statisticile înregistrate reiese că numărul participanţilor donatori a fost de peste 30.000 de persoane.

„Campania se derulează de câţiva ani buni în România şi cu ajutorul acesteia am crescut considerabil numărul de donări. Cu ajutorul Patriarhiei Române şi al voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului am organizat campanii cu diverse colegii din Ploieşti şi am făcut diverse colecte mobile”, a spus Dr. Georgeta Hanganu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Ploiești.

Campania „Donează sânge, salvează o viaţă!” se desfăşoară la iniţiativa şi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi sub coordonarea Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

În contextul crizei de sânge şi donatori la nivel naţional, prin campanie se doreşte înlesnirea accesului bolnavilor la sânge şi la produse sanguine, întrucât sângele uman este vital.

În România, sub 2% din populaţie donează sânge.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Satul românesc omagiat la Patriarhie

Satul românesc este omagiat zilele acestea la Catedrala Patriarhală prin veşmintele folosite în cultul divin public. Începând cu această duminică până joia viitoare slujitorii Catedralei Patriarhale vor purta la slujbe un set de veşminte cu…