Ziua Culturii Naționale sărbătorită în Protopopiatul Urziceni

Sâmbătă, 16 ianuarie 2016, în cadrul întâlnirii săptămânale organizate de Biroul de Asistență Socială pentru copiii din comunitate ce alcătuiesc grupul de cateheză Muguri de lumină al Protopopiatului Urziceni a avut loc o acțiune dedicată Zilei Culturii Naționale și implicit a marelui poet și prozator Mihai Eminescu cu prilejul împlinirii a 166 de ani de la nașterea acestuia (15 ianuarie 1850 – 15 iunie 1889).

Astfel, sub îndrumarea coordonatorului grupului Toma Adriana Mariana – asistent social și a doamnelor voluntare: Nae Petra – învățătoare și Ungureanu Ecaterina – psiholog, copiilor le-a fost prezentată cronologia, succesiunea în timp a evenimentelor din viața poetului.

În continuare cei prezenți au urmărit un material în format Power Point cu diverse cugetări și aforisme ale poetului Mihai Eminescu, copiilor fiindu-le oferite și explicațiile necesare.

După aceasta, copiii au recitat mai multe poezii în care poetul a vorbit despre țară și dragostea față de aceasta, despre natură dar și despre sentimentul de iubire. Au fost audiate de pe internet cântecele O, mamă… și Sara pe deal.

Pe urmă, copiii au completat în funcție de vârstă 3 fișe de lucru inspirate din opera poetului una fiind bazată pe cuvinte încrucișate și au interpretat vocal cântecul Codrule, codruțule pe versurile poeziei Revedere.

La încheierea acestei frumoase și utile acțiuni toți cei prezenți au servit dulciuri și sucuri.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…