Ziua culturii Naţionale marcată în Protopopiatul Alba Iulia

Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu Ighiu în parteneriat cu Grupul de Iniţiativă pentru Tineret din cadrul Protopopiatului Ortodox Alba Iulia marchează vineri, 15 ianuarie 2016, Ziua Culturii Naţionale şi aniversarea a 166 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu.

„Activităţile vor începe de la ora 10:30 la Şcoala Gimnazială din Ighiu, iar în prima parte vor avea loc lansări de carte, scurte alocuţiuni şi un program artistic. În partea a doua a evenimentului se va desfăşura o masă rotundă cu tema: «Cultura şi importanţa ei!» Dintre invitaţii la acest eveniment amintim pe scriitorul Cornel Nistea, Nicolae Costea, membri ai Grupului de Iniţiativă pentru Tineret din cadrul Protopopiatului Ortodox Alba Iulia şi elevi de la câteva licee din Alba Iulia”, a precizat Pr. Tudor Man, din cadrul Eparhiei Alba Iulia.

Evenimentul face parte din planul de activităţi al Grupului de Iniţiativă pentru Tineret din cadrul Protopopiatului Ortodox Alba Iulia şi se încadrează în acţiunile care se desfăşoară în Patriarhia Română în anul 2016, care a fost declarat Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti în Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente