„Ziua Copilului” în aşezămintele sociale şi centrele educaţionale din Arhiepiscopia de Alba Iulia

Aproape 1.000 de copii ocrotiţi în aşezămintele sociale şi centrele educaţionale din Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia vor sărbători, joi, 2 iunie 2016, într-un mod unic şi inedit Ziua Internaţională a Copilului, urmând să organizeze cea mai mare îmbrăţişare realizată de copii în România. Sub genericul „Îmbrăţişare de îngeri”, copiii purtând aripioare de îngeri vor înconjura şi vor îmbrăţişa într-un gest simbolic Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, după cum informează Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba.

Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă cu sprijinul Fundaţiei FAER Reghin şi în cadrul acestuia vor fi sărbătoriţi copiii ocrotiţi în aşezămintele sociale din cuprinsul Eparhiei de Alba Iulia, respectiv în judeţele Alba şi Mureş.

Programul va debuta la ora 10.00 cu o slujbă Te Deum în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, la finalul căreia ierarhul va rosti un cuvânt. Programul zilei va continua cu o expoziţie cu lucrări artistice realizate de copiii din aşezămintele sociale din Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei.

Copiii se vor bucura apoi de schimbul de gardă, moment programat zilnic la Alba Iulia cu Garda Cetăţii Alba Carolina şi vor asista la o lecţie vie de istorie predată de voluntari reenactori care formează Garda Apulum. În final, evenimentul se va încheia cu un carnaval la care vor participa toţi cei aproape 1.000 de copii.

„Ziua Copilului – Îmbrăţişare de îngeri” este evenimentul prin care îi sărbătorim pe toţi copiii ocrotiţi în aşezămintele sociale din cuprinsul Eparhei noastre. Dorim prin acest eveniment să aducem multă bucurie în sufletele acestor copii, zâmbetele lor fiind pentru noi principalul imbold pentru a continua munca pe acest tărâm ocrotit de Dumnezeu”, a spus părintele Nicolae Călin Ignat, preşedintele Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Comentarii Facebook


Știri recente