Ziua Copilului în Norvegia

De Ziua Internațională a Copilului, miercuri, 1 iunie 2016, – Zi a bucuriei dar și a îngrijorării responsabile – Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord s-a întâlnit la Oslo cu părinții și copiii români din Norvegia, informează Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord.

În ultimele luni, episcopul ortodox s-a aflat constant în mijlocul comunităților românești din țara Barnevernet-ului, pentru a se ruga și a mângâia familiile greu încercate de separarea de proprii copii, sau de susținere a acestora prin întruniri cu oficialități române sau scandinave.

Invitații Preasfițitului Părinte Macarie la această întâlnire au fost Părintele Nicolae Tănase de la Valea Plopului, cel care are în grijă directă sute de copii orfani și mame abuzate, și Profesorul dr. Pavel Chirilă, practicianul și teoreticianul medicinii creștine – ambii cunoscuți în țară pentru acțiunile fără egal de susținere a familiilor aflate în dificultate, dar și pentru abordarea în viața publică a problemelor medicale și socio-familiale.

Cu acest prilej, cei prezenți au observat faptul că deși statele scandinave susțin și încurajează prin inițiative legislative nașterea și creșterea de copii, totuși libertatea cvasi-totală oferită exact în perioada formării acestora îi pun în fața unor provocări, în urma cărora copiii și tinerii nu aleg întotdeauna cele mai fericite opțiuni – acest lucru generând ulterior probleme grave de identitate, de sănătate, de moralitate publică. Pentru ca libertatea alegerii să nu se transforme în libertinaj, este nevoie ca educația din familie să se fundamenteze pe valori morale sănătoase, care să ajute la formarea unei personalități puternice și echilibrate pentru societatea de mâine.

În zilele următoare, Părintele Episcop Macarie dimpreună cu invitații săi va vizita mai multe comunități de români în orașele norvegiene, iar duminică 5 iunie 2016, proclamată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept Duminica părinților și a copiilor, ierarhul va sluji în parohia românească din orașul Bergen, la Poarta Fiordurilor, unde vor fi sărbătoriți părinții și copiii acestei tinere parohii, păstrătoare a valorilor ortodoxe și românești.

Comentarii Facebook


Știri recente