Ziua Armatei la Craiova

Ziua Armatei a fost sărbătorită astăzi, 25 octombrie, și la Craiova. La Monumentul Eroilor din cimitirul craiovean Sineasca a fost oficiat un parastas pentru ostașii români care s-au jertfit pe câmpurile de luptă de-a lungul timpului. După ceremonialul religios la Monumentul Eroilor au fost depuse coroane de flori. La eveniment a fost prezent și Mitropolitul Olteniei, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, informează TRINITAS TV.

„Este ziua cinstirii tuturor martirilor, a tuturor ostașilor români căzuți pe câmpurile de luptă, a eroilor și a luptătorilor. Este ziua în care noi ne rugăm lui Dumnezeu ca să primească în Împărăția Sa pe toți aceștia care s-au jertfit pentru bunătate, dreptate și adevăr”, a spus Înaltpreasfințitul Irineu.

Au fost prezenți, alături de militari ai Armatei Române, reprezentanți ai autorităților publice locale și ai altor instituții publice din Cetatea Băniei. Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…