Zilele Muzeului Satului deschise cu rugăciuni de mulțumire (FOTO)

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” aniversează 83 ani de existență în perioada 17-19 mai 2019.

Sărbătoarea intitulată „Zilele Muzeului Satului” a fost deschisă vineri cu slujba de Te Deum oficiată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul lângă Biserica Turea din incinta muzeului.

Ierarhul a spus că este foarte important faptul că aceste festivități au început cu o slujbă de mulțumire.

„Nu se putea altfel, întrucât satul românesc s-a dezvoltat în jurul bisericii”, a explicat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

PS Timotei Prahoveanul, Directorul Paula Popoiu și actorul Nae Alexandru la Zilele Muzeului Satului. ©Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

„În pridvorul bisericii copiii au învățat slovele abecedarului, din Ceaslov învățând primele rugăciuni și primele cuvinte”, a semnalat Preasfinția Sa.

Muzeul Satului va avea în curând a cincea biserică

Și directorul Muzeului Satului a subliniat faptul că „biserica este și va rămâne centru spiritual al satului”.

„Muzeul Satului are deja patru biserici și suntem pe cale să o aducem pe a cincea. Suntem muzeul cu cele mai multe biserici”, a spus Paula Popoiu, Directorul general al Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București.

„Nu din fariseism sau fățărnicie aducem aceste biserici, ci pentru că întreaga civilizație românească s-a clădit pe credința ortodoxă, pe credință, în primul rând”, a declarat Paula Popoiu potrivit Trinitas TV.Evenimentele prilejuite de aniversarea a 83 ani de la înființarea Muzeului Satului vor continua sâmbătă și duminică. Detalii despre program puteți afla pe site-ul oficial al instituției.

Foto credit: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

Comentarii Facebook


Știri recente