Zilele „Melchisedec Ștefănescu” au debutat la Roman

Cea de-a șaisprezecea ediție a manifestărilor dedicate marelui ierarh romașcan Melchisedec Ștefănescu au debutat joi, 12 mai 2016, la Roman. La invitația Fundației „Episcop Melchisedec” și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, trupa de teatru dramatic „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, Republica Moldova, a interpretat piesa  „Suflet pentru o păpușă”, la Casa de Cultură a Sindicatelor Roman, începând cu ora 12.00, în fața unei săli pline de elevi de la ciclul primar, de la toate școlile din municipiul Roman.

 „Prezența trupei de teatru din Cahul este rodul unei îndelungate colaborări între Fundația „Episcop Melchisedec”,  Protopopiatul Sascut și Teatrul de Stat din Cahul, Republica Moldova. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Petru, Mitropoplitul Basarabiei și a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, s-au pus bazele unei colaborări între Episcopia Basarabiei de Sud și Protopopiatul Sascut și datorită acestei colaborări, astăzi suntem prezenți la deschiderea „Zilelor Melchisedec Ștefănescu”. Suntem bucuroși că am venit la Roman cu trupa de artiști ai teatrului Republican Muzical Dramatic „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, ca un răspuns din partea Episcopiei Basarabiei de Sud la activitatea desfășurată în Basarabia de către Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, prin Protopopiatul Sascut. Mulțumim Înaltpreasfinției Sale Ioachim pentru invitația și încrederea pe care ne-o acordă în colaborarea dintre cele două eparhii. În mod special, mulțumim părintelui protopop de Sascut pentru deschiderea și respectul față de românii din Basarabia și pentru tot efortul pe care-l depune în acest sens”, a declarat părintele Iulian Budescu, Vicar administrativ al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Acest eveniment se înscrie în seria manifestărilor cultural-religioase dedicate Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox, având drept obiectiv oferirea posibilității tinerilor de a participa la evenimentele culturale ale Bisericii oferite tuturor celor care doresc, indiferent de posibilitățile lor materiale, a subliniat pr. Valentin Băltoi, de la Biroul de Presă  al Eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente