Zilele Educației Ortodoxe, la Timișoara

Școala Gimnazială Sfântul Antim Ivireanul din Timișoara, în parteneriat cu Grădinița Troița și Asociația Prologos, au organizat în perioada 24-27 septembrie 2016 cea de-a V-a ediție a Zilelor Educației Ortodoxe. Prima acțiune din cadrul evenimentul a avut loc sâmbătă, 24 septembrie și s-a adresat atât copiilor de grădiniță, elevilor de ciclul primar și gimnazial, cât și părinților, după cum ne-a precizat Ioana Popescu, director de promovare.

Au participat peste 130 de copii de la 13 unități de învățământ: grădinița și școala ortodoxă, Colegiul Național Bănățean, Colegiul Pedagogic Carmen Sylva, Liceul Grigore Moisil, Liceul Teoretic W. Shakespeare, Școala Gimnazială Nr. 12, Școala Gimnazială Nr. 13, Școala Gimnazială Nr.18, Școala Gimnazială Nr. 24, Școala Gimnazială Chișoda, Școala Gimnazială Variaș și nu în ultimul rând Colegiul Național Vasile Goldiș din Arad.

Elevii s-au înscris pentru început la ateliere: Cavaler, Bufnița ARTfel, Natura prin hârtie, ExpoTurn, Jocuri de gândire și pentru părinți: Școala familiei.

Ulterior, copiii de grădiniță și de școală au concurat, pe categorii de vârstă, la competiții sportive: Cărăuș de apă, Adunarea mingilor, Animăluțe în nisip, Întrecere pe scândurele, Ștefetă cu garduri, Hochei pe iarbă și Șofer de bicicletă. Premiile au fost asigurate de Agroland și Asociația Prologos.

Luni, 26 septembrie, a fost prăznuit Sfântul Ioan Evanghelistul, ocrotitorul grădiniței. La acest moment, copiii au participat la Sfânta Liturghie.

De asemenea, prin tradiția menținută și la celelalte ediții, copiii grupei mari au primit în dar un costum popular. Acest costum a fost oferit de Agroland și Asociația Prologos, prin intermediul elevilor clasei a IIII-a.

Marți, 27 septembrie, la sărbătoarea Sfântului Ierarh și Martir Antim Ivireanul, ocrotitorul școlii, elevii au participat la Sfânta Liturghie și au primit în dar o insignă cu Sfântul Antim Ivireanul.

După amiază, a avut loc conferința Metehnele lui homo valachicus și vindecarea prin Adevăr. Omagiu Sfântului Antim Ivireanul, susținută de preot profesor Jan Nicolae de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Comentarii Facebook


Știri recente