Ziarul Lumina, cotidianul Patriarhiei Române: 18 ani de la prima apariție

Marți se împlinesc 18 ani de la apariția primului număr al Ziarului Lumina, publicat în 7 februarie 2005. Data primei apariții a fost și un omagiu adus vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist, care, în ziua respectivă, împlinea 90 de ani.

Inițiativa a aparținut laicatului ortodox, mai precis unui grup de tineri jurnaliști și teologi care au primit în acest sens binecuvântarea Părintelui Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolitului Moldovei și Bucovinei.

Primul cotidian creștin din România, inițial intitulat Lumina, a devenit în 2007 cotidianul Patriarhiei Române, cu titlul de Ziarul Lumina.

Prima ediție națională a fost publicată la București, în 27 noiembrie 2007. într-un tiraj de opt mii exemplare.

Activitatea cotidianului a fost completată, din 16 octombrie 2005, cu săptămânalul Lumina de Duminică, care face parte, alături de Vestitorul Ortodoxiei, din Publicațiile Lumina.

Anul trecut, primul cotidian creștin din România a ajuns la ediția cu numărul 5.000, moment marcat de-a lungul anului prin mai multe evenimente.

Cotidianul Patriarhiei are o medie lunară de aproximativ 22 de mii de exemplare pe zi și este publicat integral și online la ziarullumina.ro.

Centrul de presă Basilica al Patriarhiei Române a fost ulterior extins cu mijloacele de comunicare în masă audiovizuale și digitale: Radio Trinitas, Trinitas TV, Agenția de știri Basilica.

Foto credit: Ziarul Lumina

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente