Zi misionară la Parohia Săcal, Ungaria

 

Duminica a V-a din Postul Mare a fost o zi cu caracter misionar-pastoral pentru credincioșii din Parohia Săcal, care aparține de Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica parohiei, împreună cu părintele paroh Ionuț Teodor Negrău și cu diaconul Emanuel Văduva, de la Catedrala Episcopală din Giula.

La slujbă, alături de credincioșii din Săcal au participat și cei din Biharugra, Komádi, Berekböszörmény, dar și din Oradea, precum și mai mulți copii, dintre care unii au fost cuminecați cu Sfintele Taine.

În cuvântul de învățătură Preasfințitul Părinte Siluan a vorbit despre importanța educației religioase în viața tinerilor și necesitatea de a-i familiariza pe aceștia cu valorile Bisericii.

După amiază, a fost săvârșită și Taina Sfântului Maslu, mai apoi credincioșii au fost unși cu untdelemn sfințit și s-au bucurat de această slujbă săvârșită pentru sănătatea lor sufletească și trupească, subliniază reprezentanţii Biroului de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

La final, Ierarhul a adus mulțumire lui Dumnezeu pentru această frumoasă zi misionar-pastorală de la Săcal și i-a îndemnat pe credincioși ca în această perioadă specială din timpul anului bisericesc, care este Postul cel Mare, să se folosească și de celelalte daruri și slujiri ale Bisericii, precum Taina Spovedaniei și Sfânta Împărtășanie.

Comentarii Facebook


Știri recente