Zi de sărbătoare la Seminarul Teologic Buzoian

Elevii Seminarului Teologic Ortodox din Buzău și cadrele didactice au participat în ziua de pomenire a Sfinților Trei Ierarhi la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala arhiepiscopală a Buzăului și Vrancei, informează TRINITAS TV.

În cadrul slujbei s-a dat citire mesajului de binecuvântare adresat de Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel, elevilor și profesorilor de la școlile teologice ale Eparhiei intitulat „Sfinții Trei Ierarhi: dascăli și rugători pentru școlile teologice”.

Despre viața, scrierile și faptele duhovnicești ale Sfinților Trei Ierarhi a ținut un cuvânt – așa cum este tradiția – unul dintre elevii din ultimul an de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău.

La final a fost oficiat un parastas pentru Arhiepiscopul Epifanie și pentru foștii profesori și absolvenți ai Seminarului, trecuți la Domnul.

În același cadru festiv, a avut loc și premierea celor care s-au distins la etapa pe eparhie a Concursului Dumitru Stăniloae, între aceștia numărându-se și eleve de la Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Epifanie al Ciprului” de la Mănăstirea Rătești.

Sărbătorirea s-a încheiat printr-un programul de cântece religioase susținut de corul „Credo in Deo” al Seminarului „Chesarie Episcopul”.

Comentarii Facebook


Știri recente