Zi de sărbătoare la parohia reşiţeană „Sf. Ier. Iosif cel Nou de la Partoş”

În Duminica Cuvioasei Maria Egipteanca, a cincea din Postul Mare, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului s-a aflat în mijlocul credincioşilor din parohia reşiţeană „Sf. Ier. Iosif cel Nou de la Partoş”, după cum ne-au transmis Diac. Pavel Canea şi Darius Herea. Ierarhul înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica parohială, în prezenţa autorităţilor locale şi numeroşi credincioşi, foarte mulţi dintre ei la momentul potrivit împărtăşindu-se cu Trupul şi Sângele Mântuitorului. Totodată chiriarhul a sfinţit o troiţă, care a fost ridicată de către credincioşi în curtea bisericii parohiale. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeşului.

„Astăzi a fost o zi de sărbătoare pentru Reșița și în special pentru această parohie, pentru că astăzi preotul alături de credincioși, și-au arătat recunoștința față de Dumnezeu și față de Maica Domnului, ridicând în dreptul Sfântului Altar o preafrumoasă troiță și punând spre închinare o icoană a Maicii Domnului. Au făcut acest lucru pentru că rugăciunile lor au fost ascultate, iar serviciul divin public ortodox va putea continua în această biserică. De asemenea a fost o zi de sărbătoare și pentru faptul că am săvârșit împreună cu un frumos sobor de preoți Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, anticipând cu două săptămâni cel mai mare praznic al creștinătății, Învierea Mântuitorului Iisus Hristos din morți”, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian.

Biserica „Sf. Ier. Iosif cel Nou de la Partoş” a fost zidită în anul 1846, fiind târnosită de către vrednicul de pomenire Nicolae Corneanu, mitropolitul Banatului în data 17 octombrie 1971. În anul 2008, la 15 septembrie, dată la care se face pomenirea Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, ocrotitorul bisericii şi a întregului Banat, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian, a resfinţit biserica, în urma unor ample lucrări de renovare şi înfrumuseţare.

Comentarii Facebook


Știri recente