ZI de sărbătoare în parohia buzoiană Bădeni

Biserica Parohiei buzoiene Bădeni a îmbrăcat, duminică, 11 mai 2014, haine de sărbătoare. Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a sfințit lăcașul de cult cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din localitate, după cum ne-a transmis Dragoș Olteanu. Ierarhul a oficiat apoi Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Întâistătătorul Eparhiei de la Curbura Carpaților a explicat celor prezenți semnificațiile principalelor momente din rânduiala târnosirii unei biserici: „Să contribui la ridicarea unui lăcaș de rugăciune nu este puțin lucru; de aceea, vreau să vă felicit pe cei care ați contribuit, cu mai mult sau mai puțin, pentru a readuce lăcașul de cult la frumusețea cea dintâi. Însă, să nu uităm că, oricât ne-am strădui, din punct de vedere financiar și material, și cu toată munca noastră, nu noi suntem cei care zidim biserica. Noi construim un edificiu, dar biserica este zidită de Dumnezeu, precum ați auzit și în cântarea din slujba sfințirii: „Această Casă, Tatăl a zidit-o, această Casă, Fiul a întărit-o, această Casă, Duhul Sfânt a înnoit-o, a luminat-o, a sfințit-o […]„. După ce recunoaștem acest adevăr despre implicarea persoanelor Sfintei Treimi în zidirea și desăvârșirea unui lăcaș de cult, cerem de la Dumnezeu milă și ajutor, să înnoiască și să sfințească sufletele noastre”.

La slujbe au participat credincioși din parohie și din împrejurimi, care au avut bucuria să treacă prin Sfântul Altar, pentru a se închina.

BisericaAdormirea Maicii Domnului” din satul Pădureni a fost ridicată în perioada 1946-1958, pe locul alteia mai vechi, distrusă în urma cutremurului din anul 1940.

După ce a trecut prin importante lucrări de restaurare și înfrumusețare, lăcașul de rugăciune a fost uns cu Sfântul și Marele Mir, stropit cu apă sfințită, iar Sfânta Masă a fost împodobită, potrivit rânduielilor liturgice.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…