Zeci de persoane au donat sânge la Sălişte

Zeci de persoane au donat sânge la Sălişte, judeţul Sibiu, în cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează o viață!”.

Acţiunea a fost organizată de Departamentul de asistență socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului și Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu şi s-au implicat preoți, jandarmi, polițiști, profesori, funcționari publici și credincioși din oraș și din localitățile învecinate.

O acțiune de donare sânge în cadrul campaniei „Donează sânge, salvează o viaţă“ a avut loc marți și în cadrul Protopopiatului Avrig, menţionează Mitropolia Ardealului pe site-ul oficial.

Marius Talmațchi, inspector social în cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, a spus că „peste 40 de persoane au fost prezente la aceste activități de donare de sânge și așteptăm și alți oameni să se alăture campaniei noastre din Arhiepiscopia Sibiului”.

La îndemnul preoților parohi din protopopiatul Săliște care au donat și ei sânge, foarte mulți credincioși s-au alăturat campaniei.

„Preoții și credincioșii din Protopopiatul Săliște au răspuns cu entuziasm solicitării și chemării centrului eparhial ca să donăm sânge, știind că este mare nevoie de sânge în instituțiile spitalicești”, a explicat Protopopul de Săliște, Petru-Toader Damian.

Campania „Donează sânge, salvează o viață!” va continua și în luna octombrie,  în cadrul protopopiatelor Mediaș și Agnita.

Foto Credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente