Vrei să afli mai multe aspecte privind pastorația în contextul contemporan. Înscrie-te la cursul „Pastorație și duhovnicie” organizat de CDS Paris

Pastoraţie şi duhovnicie

Au început înscrierile la programul de studiu Pastorație și duhovnicie. Lucrarea duhovnicului în contextul pastoral contemporan. Cursul este organizat de Centrul Ortodox de Studii și Cercetare Dumitru Stăniloae (CDS) din Paris şi se va desfăşura între 1 martie– 31 mai 2018, informează site-ul oficial al instituţiei.

Înscrierea

Cei care doresc să urmeze acest modul se pot înscrie până în data de 1 martie 2018 (formularul aici). Taxa de înscriere este în valoare de 100 de euro şi poate fi achitată înainte de 1 martie 2017. Persoanele care, din diferite motive, nu-și permit achitarea integrală a taxei au posibilitatea solicitării unei burse de studiu din partea Centrului. Mai multe informaţii aici.

Cursurile vor fi ținute în serile de joi, începând cu ora 20.30 (a Parisului), și vor avea o durată de 2h, din care ultimile 30 de minute vor fi rezervate întrebărilor din partea cursanților. Programul va debuta joi, 1 martie 2018, cu un curs inaugural, și se va încheia joi, 31 mai 2018, cu o masă rotundă concluzivă. În cadrul acestei perioade este prevăzută și o vacanță de Paști (31 martie – 16 aprilie 2018).


Cursurile online de teologie sunt o necesitate în societatea de astăzi?


Programul de studiu are scopul de a consolida, diversifica și adânci cunoștințele cursanților printr-o împletire de prezentări academice și dialoguri duhovnicești, încercând, prin aceasta, să se atingă o sferă cât mai largă a harismelor duhovnicești prezente în Biserică și împărtășite credincioșilor prin lucrarea de îndrumare și formare duhovnicească.

Cursurile încearcă să răspundă unor întrebări actuale:

  • Care este natura și temeiul autorității duhovnicului?
  • Ce adaugă hirotesia întru duhovnic harului primit la hirotonie?
  • Care este locul Sfintei Taine a Spovedaniei in contextul paternității și filiației duhovnicești?
  • Care este legătura dintre Taina Spovedaniei și Taina Euharistiei?
  • Este harisma duhovniciei rezervată episcopilor și preoților?
  • Care sunt rolul și limitele ascultării de duhovnic?
  • Cum poate preotul distinge între problemele duhovnicești și cele de natură psihică?

Evaluarea

Evaluarea în urma programului de studiu Pastorație și duhovnicie se va face în cadrul unei întâlniri directe a cursanților cu profesorii, programată a avea loc în toamna anului 2018 (datele exacte și locația vor fi comunicate până la sfârșitul anului 2017). Cele trei zile de lucru ale acestei întâlniri vor cuprinde, pe lângă evaluarea propriu-zisă a cursanților, o sesiune de prelegeri în plen din partea profesorilor, ateliere tematice și vizitarea câtorva obiective turistice din capitala franceză.

Evaluarea cursanților din cadrul acestui modul va fi de tip colocviu, pornind de la o lucrare de aprofundare, întocmită sub îndrumarea unuia dintre conferențiarii Centrului.


Centrul de Studii şi Cercetare „Dumitru Stăniloae” este o instituție de cultură şi spiritualitate fondată în anul 2008, prin decizia Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale.

Inaugurat în iulie 2009, de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Centrul „Dumitru Stăniloae” își are sediul la Catedrala Mitropolitană din Paris. Centrul funcționează cu binecuvântarea ÎPS Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, și este împărțit în două secțiuni – una organizând programe în limba română, iar cealaltă, în limba franceză.

Comentarii Facebook


Știri recente