Votează Sibiul în competiția celor mai bune destinații turistice europene

Pentru al doilea an consecutiv, Sibiul a fost nominalizat pe lista celor mai bune 20 de destinații turistice europene de către Asociația European Best Destinations, anunță municipalitatea locală.

Primăria Sibiu a înscris orașul în competiție cu scopul de a menține destinația Sibiu în atenția turiștilor, printr-o promovare constantă.

Votul poate fi exprimat în perioada 20 ianuarie – 10 februarie 2021.

Apariția vaccinului anti-COVID ne dă speranța că, în curând, mobilitatea locuitorilor, inclusiv în scopuri turistice, se va relua. Din acest motiv, trebuie să ne pregătim pentru a reporni turismul în Sibiu, grav afectat de restricțiile necesare pentru protecția cetățenilor”, a declarat primarul Astrid Fodor.

Anul acesta, în prezentarea orașului pe site-ul European Best Destinations, am pus accent pe activități prin care turiștii pot respecta distanțarea și se pot simți în siguranță. Am scos în evidență centrul istoric, modalitățile de petrecere a timpului în aer liber, gastronomia regiunii și drumețiile în zonă, Sibiul urmând să fie anul acesta capitala europeană a drumeției și gazdă a celui mai mare forum pe această temă – Eurorando.

Votul poate fi exprimat pe aici.

Printre orașele și regiunile selectate alături de Sibiu în competiție se numără Viena, Paris, Roma, Florența, Lofoten (Norvegia), Ghent (Belgia), Cornwall (Marea Britanie), Dordogne (Franța), Cappadocia (Turcia), Kotor (Muntenegru), Soca (Slovenia), Braga (Portugalia), Tubingen (Germania), Insulele Canare (Spania),  Capri (Italia) și Kefalonia (Grecia).

În 2020, Sibiul s-a clasat pe locul 6 cu 30.178 de voturi exprimate.

Foto credit: Primăria Sibiu

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel participă la Ședinţa solemnă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată Zilei de 1 Decembrie (VIDEO)

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a participat luni seară la Ședinţa solemnă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată Zilei Naționale a României. Ședința a fost deschisă de Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților.…