Vot pentru noul Episcop al Maramureșului și Sătmarului

Membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-au întrunit vineri, 16 decembrie 2016, în ședință extraordinară, pentru a-l alege pe noul episcop al Maramureșului și Sătmarului.

Evenimentul a avut la Reședința Patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

***

În conformitate cu prevederile din Statutul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române privitoare la alegerea de episcop, candidaţii au fost aleşi din lista candidaţilor eligibili transmisă de Cancelaria Sfântului Sinod.

Au fost desemnați cei 2 candidaţi pentru scaunul vacant de Episcop al Maramureşului şi Sătmarului – Basilica.ro

Scaunul de episcop al Maramureșului și Sătmarului a rămas vacant în urma trecerii la Domnul a Arhiepiscopului Justinian Chira. Alegerea unui nou ierarh se face, conform tradiției Bisericii Ortodoxe, după 40 de zile.

Arhiepiscopul Justinian pomenit la 40 de zile de la trecerea în veşnicie. IPS Andrei: „A fost un mare duhovnic care a călăuzit mulţi credincioşi pe calea lui Dumnezeu” – Basilica.ro

Arhiepiscopul Justinian (1921- 2016) a trecut la cele veșnice duminică, 30 octombrie 2016. În seara zilei de sâmbătă, 29 octombrie 2016, ierarhul a suferit un infarct miocardic și a fost internat la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Baia Mare. La data de 13 decembrie 2009 a fost ridicat la rang de Arhiepiscop onorific, de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, în Catedrala  Sfânta Treime din Baia Mare

IPS Justinian a trecut la cele veșnice – Basilica.ro

Foto: Arhivă.

Comentarii Facebook


Știri recente