Voluntarii Paraclisului CMN: Trei camioane cu ajutoare în satele din Insula Mare a Brăilei

Trei camioane pline cu ajutoare au traversat Dunărea joi dimineață, pentru a ajunge în satele din Insula Mare a Brăilei la persoane cu resurse materiale foarte limitate din: Băndoiu, Plopi (Raţa), Măgureni şi Măraşu.

Campania organizată de Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului (CMN) s-a intitulat „Dăruim cu Bucurie”.

Prin această acțiune, 20 de voluntari au distribuit produse alimentare neperisabile, produse de uz casnic, articole de îmbrăcăminte, saltele, pături, rechizite, ghiozdane, jucării, dar şi 2 tone de brichete de rumeguş pentru încălzirea locuinţelor, informează Trinitas TV.

Voluntarii CMN împart ajutoare în Brăila. ©Trinitas TV

Prima oprire a fost în localitatea Mărașu la o familie cu 8 copii. În continuare, la biserica parohială ajutoarele au fost descărcate, sortate și pregătite pentru a fi oferite în cele patru localități.

În satul Plopi (Rața), cea mai îndepărtată localitate a insulei, ajutoarele au ajuns la biserica parohială, acolo unde 40 de copii, împreună cu părinții lor așteptau nerăbdători darurile. În biserica acestei mici comunități, tinerii voluntari au oferit celor prezenți darurile ordonate pe categorii de vârstă.

Părintele Nicolae Tiberiu Năstase de la Parohia Măraşu a adresat mulțumiri Părintelui Patriarh Daniel, Înaltpreasfinţitului Părinte Casian și voluntarilor implicați în acțiunea desfășurată în cele patru comunităţi parohiale.

Voluntarii anunță că aceste activităţi vor continua în Arhiepiscopia Dunării de Jos şi în alte sate izolate şi cu populaţie lipsită de posibilități materiale.

Toate acțiunile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale se desfășoară cu binecuvântarea Patriarhului României și sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru.

Foto credit: Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente