Voluntarii Paraclisului CMN i-au vizitat de Adormirea Maicii Domnului pe pacienții Centrului Sf. Nectarie

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului i-au vizitat miercuri pe pacienții Centrului de îngrijiri paliative Sf. Nectarie.

Voluntarii nu se află la prima vizită la Centrul Sf. Nectarie, însă aceste acțiuni „schimbă starea de spirit” și le aduc speranță celor aflați în suferință, a spus Adriana Căruntu, directorul centrului.

Pacienții aflați în Centrul Sf. Nectarie au primit din partea voluntarilor iconițe și produse alimentare. Totodată, ei le-au adus bucuria sărbătorii Adormirii Maicii Domnului prin interpretarea de cântări și recitarea de poezii ortodoxe.

Adriana Căruntu a precizat că mai presus de daruri, tinerii de la Paraclis le-au transmis vârstnicilor „dragoste și căldură sufletească”:

Poți să-i dai unui bolnav orice, dacă ceea ce-i transmiți tu de la om la om nu este ceea ce trebuie, atunci nu are valoare.

Voluntarii s-au arătat impresionați de suferința persoanelor aflate în centru și au spus că bucuria pacienților a fost un dar pentru ei.

Această activitate am dedicat-o Maicii Domnului, a spus Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor.

„Simt că am reușit să le aducem bucurie sufletească acestor persoane, să le încurajăm să meargă mai departe. De asta au nevoie cei de aici: de cineva care să le vorbească să-i înțeleagă, să-i asculte, să le fie alături în lupta pe care o duc”, a adăugat Dănuț Prună.

Toate acțiunile sociale și filantropice derulate de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului sunt coordonate de Arhim. Ciprian Grădinaru.

Biserica Ortodoxă Română este cel mai mare filantrop raportat la contribuţia sa în lucrarea socială. Zeci de mii de persoane au beneficiat până în prezent numai de proiectele desfăşurate de voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale.

Prin programul „Donează sânge, salvează o viaţă!” au fost colectate peste 10 tone de sânge. De asemenea, prin intermediul proiectelor „Sănătate pentru sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate” au fost asistate şi consiliate în diferite specializări medicale foarte multe persoane din domeniul rural.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente