Voluntarii Paraclisului CMN i-au învăţat pe locuitorii din Loloiasca şi Măgula cum să acorde primul ajutor

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului (CMN) i-au învăţat miercuri pe locuitorii din satele Loloiasca şi Măgula cum să acorde primul ajutor celor aflaţi într-o situaţie de urgenţă.

Acţiunea s-a desfăşurat în comuna Tomşani, din care fac parte cele două sate, în cadrul Campaniei „Prevenţie şi Educaţie pentru Sănătate”.

Cei aproximativ o sută de beneficiari au fost instruiţi cum să vină în ajutor celor care se află într-o situaţie medicală de urgenţă în caz de traumatisme ale aparatului locomotor, hemoragii, lipotimie, in caz de înec, dar și în cazul persoanelor cu stop cardio respirator.

Dănuţ Prună, voluntar coordonator de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, a subliniat că printre beneficiarii acestei ediţii au fost foarte mulţi copii „care şi-au dedicat o zi din vacanţa lor pentru că ştiu cât de important este să vii în sprijinul aproapelui”.

Ei au fost „foarte entuziasmaţi” de prezentările voluntarilor şi au adresat numeroase întrebări.

Dănuţ Prună a spus că prin acest tip de acţiune se doreşte ca persoanele care se află în apropierea posibilei victime să asimileze cunoştinţele de bază pentru a acorda primul ajutor.

„Scopul este menţinerea funcţiilor vitale până la sosirea ambulanţei. Neavând informaţiile de bază, există riscul să facem mai mult rău celui rănit în loc să îl ajutăm”, a mai spus coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul CMN.

Una dintre elevele care au participat la această ediţie a Campaniei şi-a manifestat entuziiasmul pentru informaţiile teoretice şi practice asimilate.

„M-am bucurat să fiu prezentă la activităţile din comuna noastră şi au fost foarte interesante unele exercitii de prim ajutor. Mi-a plăcut că am putut să fac chiar eu un masaj cardiac”.

Toate acțiunile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale se desfășoară cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru.

Din august 2016 până în prezent de cele 64 de activităţi ale campaniei de „Prevenţie şi educaţie pentru sănătate” au beneficiat aproapre 15.000 de persoane.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente