Voluntarii Paraclisului CMN au oferit sinistraţilor din Botoşani peste 5 tone de ajutoare umanitare

  • Demersul umanitar a fost inițiat de Patriarhia Română și sprijinit de Jandarmeria Română.
  • Au fost susţinute 130 de familii afectate.
  • Valoarea ajutorului material oferit de voluntarii Paraclisului CMN a fost de 20.000 de lei. 
  • Voluntarii au acordat 5,4 tone de ajutoare umanitare.

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au venit în ajutorul celor afectaţi de inundaţiile care au avut loc recent în judeţul Botoşani.

Acţiunea s-a desfăşurat, între 27-29 iunie, în cadrul Campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”, extensie a Campaniei „Caravana Bucuriei”.

Voluntarii au fost primii care au acordat suport material sinistraţilor din Baranca, Rădăuți-Prut și Rediu. Acțiunea a fost posibilă cu sprijinul Jandarmeriei Române care a oferit articole de îmbrăcăminte.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani, plt. adj. Dan Izotov, a precizat că aceasta nu este prima dată când zonele sunt afectate de inundațiile produse de râul Prut și afluenții săi.

Urmare a acestui context nefericit, el a precizat că instituţia pe care o reprezintă s-a alăturat din nou „campaniilor umanitare desfășurate și inițiate de Patriarhia Română”.

Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale, a subliniat că mesajul acţiunii a fost unul de solidaritate.

„Le-am arătat că suntem solidari în aceste momente dificile prin care trec, că le suntem alături și îi sprijinim, distanța nefiind un impediment”, a afirmat Dănuţ Prună.

În numai 3 luni, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au reușit să ofere sprijin, prin campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”, familiilor încercate în această perioadă de pandemie, dar și de inundații, ajungând în 114 sate din 22 județe ale țării. Acțiunile de acest fel desfășurate de voluntari vor continua și în perioada următoare.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente