Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au revenit cu campania de asistență medicală în satul prahovean Pleașa

Mai mulți medici specialiști voluntari, mobilizați de Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale, au oferit sâmbătă asistență medicală pentru 80 de locuitori ai satului prahovean Pleașa. Este al doilea popas pe care voluntarii și medicii îl fac în localitate în cadrul Campaniei „Sănătate pentru sate”.

Beneficiarii campaniei au putut face gratuit investigații EKG, ecografii abdominale și cardiace și au primit tratament de la medici specializați în medicină generală, cardiologie, gastroenterologie și psihologie.

„Suntem pentru a doua oară la Pleașa, deoarece s-a constatat o nevoie acută de sprijin de acest fel în localitate. Majoritatea localnicilor prezentau multiple probleme cardiovasculare”, a relatat Dănuț Prună, Coordonatorul Voluntarilor Catedralei Naționale.

„Aceștia ajung tot mai greu la un medic specialist, pentru a-și monitoriza starea de sănătate, în special datorită problemelor financiare”.

„Au venit cu stări de depresie, stări de tristețe cauzate fie de neajunsurile vieții, fie de pierderea recentă a unor persoane dragi, cum ar fi soțul sau o rudă foarte apropiată”, a menționat psihoterapeutul Raluca Simion.

„O altă problematică a fost frica, frica de moarte, frica de viitor, frica de a nu se îmbolnăvi mai tare decât sunt, pentru că unii dintre ei aveau și alte boli fizice, care necesită tratamente destul de costisitoare, și aveau această grijă a zilei de mâine.”

„Medicii și voluntarii ar fi putut să se odihnească sau să aibă alte activități, dar au ales să vină aici în mijlocul comunității noastre și să acorde asistență medicală persoanelor care cu adevărat au nevoie. Învățăm de la acești voluntari că întotdeauna este important să ne jertfim”, a declarat Părintele Paroh Marius Gheorghe, cu ajutorul căruia a fost realizată acțiunea.

Campania „Sănătate pentru Sate” se desfășoară în baza unui protocol încheiat între Patriarhia Română și Ministerul Sănătății și are ca obiectiv organizarea de acțiuni medicale umanitare în beneficiul persoanelor din mediul rural. Până în prezent au avut loc 72 de acțiuni cu peste 9.000 de beneficiari din județele Argeș, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Prahova și Maramureș.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale

Comentarii Facebook


Știri recente