Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale ajută din nou. În atenţia lor, familii din Băltița, Mănești și Zalhana

Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au oferit sprijin pentru 31 de familii fără posibilități materiale din parohiile prahovene Băltița, Mănești și Zalhana.

Sprijinul material acordat vineri a constat în oferirea de pachete cu produse alimentare de strictă necesitate.

Acțiunea social-filantropică a voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale este parte a campanii „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”.

Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale a declarat:

Familiile sprijinite „sunt familii greu încercate, bătrâni singuri, familii cu foarte mulți copii care se descurcă tot mai greu, deoarece în mediul rural locurile de muncă sunt tot mai puține, salariile sunt foarte mici, iar alimentele și celelalte utilități au costuri tot mai ridicate de la o zi la alta. Pentru aceste familii, orice sprijin este bine venit și nu este doar un sprijin material, este și un sprijin moral pentru că văd că Biserica se implică”.

„În aceste 3 parohii noi ne-am mai deplasat acum câteva săptămâni când am oferit 50 de ghiozdane cu rechizite pentru copiii care provin din familii cu posibilități materiale reduse, prin programul Ajutor pentru elevi”.

Acţiunile sunt organizate cu ajutorul clericilor din localităţile vizate.

Mărturiile clericilor

Preot paroh Andrei Cațan, Parohia Băltița: „Localnicii de aici au primit darurile oferite cu mare bucurie și eu cred că ne-am orientat foarte bine către familiile care într-adevăr aveau nevoie de acest ajutor”.

Preot paroh Constantin Țoțan, Parohia Mănești: „Această activitate a adus o bucurie imensă pentru toți cei care au primit aceste daruri, din partea Părintelui Patriarh Daniel, prin voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale”.

Preot paroh Anton Cristian, Parohia Zalhana: „Mulțumim voluntarilor pentru că au revenit în comuna noastră, în satul nostru Zalhanaua și pe lângă darurile aduse cu ocazia anului școlar, au revenit cu alimente de bază pentru cei nevoiași”.

Din luna martie a anului trecut până în prezent, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au desfășurat 339 acțiuni și au sprijinit în cadrul campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!” aproximativ 8.500 de familii.

Valoarea ajutoarelor, care au constat în produse alimentare, articole vestimentare, aparate electrocasnice sau produse de igienă personală a depășit suma de 850.000 lei.

Foto credit: Voluntarii Catedralei Naţionale

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente