Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au vizitat pacienții oncologici din Capitală

„Caravana Bucuriei”, proiectul de implicare socială al Voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, a poposit săptămâna aceasta în două spitale oncologice din București: miercuri la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureștilor și joi la Institutul Oncologic „Alexandru Trestioreanu” din Capitală.

Voluntarii le-au oferit pacienților mici atenții, vorbe bune și încurajări.

Flori albe la Centrul „Sf. Nectarie”

La Centrul Sf. Nectarie, voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale le-au oferit pacienților flori albe și iconițe cu sfinți tămăduitori. Pacienții au tot ce le trebuie la acest spital privat al Bisericii, dar pentru ei este importantă orice vizită, deoarece îi face să nu se simtă uitați.

„Cel mai mult a contat faptul că venim cât se poate de des. Pacienții au nevoie de un cuvânt, de încurajare, au nevoie să vadă că nu îi uităm, au nevoie să știe că Biserica este aproape de ei”, a declarat Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor, la sfârșitul vizitei.

Adriana Căruntu, directorul centrului, a spus că Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale se numără printre cei mai constanți sprijinitori morali ai pacienților de aici.

„Cele mai importante lucruri se transmit prin gesturi simple, astăzi darurile primite transmit prețuirea pentru pacienți, dragostea pentru sfinți și purtarea în rugăciune pentru bolnavii care suferă”, a adăugat ea.

Termometre, fructe și dulciuri la Institutul Oncologic

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului i-au vizitat joi și pe pacienții Institutului Oncologic „Alexandru Trestioreanu” din București, cărora le-au oferit 100 de pachete cu fructe, dulciuri și iconițe.

Medicilor spitalului, voluntarii le-au donat 50 de termometre de tip pistol necesare pentru trierea pacienților.

Acțiunea a făcut parte din a șaptea ediție a evenimentul anual „Macii Roșii”, inițiat de Asociația PAVEL pentru a sprijini moral pacienții oncologici, familiile lor și medicii. Cu această ocazie, asociația le-a oferit copiilor care suferă de cancer un program artistic.

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului desfășoară împreună cu Institutul Oncologic și Campania de prevenție și depistare a cancerului de col uterin.

Foto credit: Facebook / Dănuț Viorel Prună

Comentarii Facebook


Știri recente