Voluntarii CMN ridică o casă pentru o familie din Trestienii de Sus

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului sprijină lucrările la construcţia unei case în care va locui o familie din Trestienii de Sus.

Actuala locuinţă nu este potrivită, pentru un trai decent, pentru familia cu patru membri. Voluntarii vor contribui cu materialele de construcție necesare până la încheierea lucrărilor.

Familia, care se confruntă cu dificultăţi materiale, a fost identificată de voluntarii CMN în timpul campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”.

Casa în care locuiesc în prezent părinţii şi cele două fete.

Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, a subliniat că lipsa locuinței are un impact negativ nu numai asupra sănătății fizice și mintale, a bunăstării și a calității vieții oamenilor, „ci și asupra accesului acestora la locuri de muncă și la alte servicii economice și sociale”.

„Nu în ultimul rând, lipsa locuinței este o sursă de stres și de suferință, cu efecte negative asupra calității vieții și asupra sănătății și bunăstării persoanelor, familiilor, societății și cel mai important asupra accesului copiilor la educație. Din cauza acestui lucru voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au decis să se implice în ajutorarea acestei familii cu patru membri, punând la dispoziție toate materialele necesare construcției unei case”, a mai spus el.


Un an de filantropie în pandemie. Ce spune coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul CMN


Pr. paroh Ștefan Florentin de la Parohia Zănoaga a spus că familia care va primi ajutorul voluntarilor este „cea mai încercată din satul nostru și merită tot ajutorul”.

„Cu cât am putut și noi am fost alături de ei. Invităm și alte persoane sau organizații care au posibilități să sprijine astfel de inițiative de ajutorare a familiilor aflate în mare dificultate”.

Tatăl fetelor a mulţumit pentru sprijin. „Fără ajutorul voluntarilor nu puteam să fac nimic. Nici nu credeam să ajung să ridic casa atât de repede. Cu puterea lui Dumnezeu, se va ridica. Acum locuim toți patru într-o singură cameră și aceea dărăpănată”.

Campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!” a fost iniţiată în luna februarie a anului 2020 cu scopul de a sprijini persoanele vulnerabile din mediul urban și rural, în perioada stării de urgență și alertă declarată, în contextul pandemiei de coronavirus.

Beneficiarii, persoane vârstnice fără ajutor, bolnavi imobilizaţi şi familii cu foarte mulţi copii, au primit alimente, produse de igienă, îmbrăcăminte, încălţăminte, electrocasnice, măşti de protecţie şi cărti de rugăciuni în valoare de 450.000 lei. Campania continuă!

Foto credit: Voluntarii CMN


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente