Voluntarii CMN: Prevenție și depistare a cancerului de col uterin și de sân în zonele rurale din Ilfov

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului (CMN) au revenit sâmbătă, 13 iulie 2019, în comuna ilfoveană Nuci pentru o nouă ediție a Campaniei de prevenție și depistare a cancerului de col uterin.

Ca la fiecare ediție de acest gen, derulată cu ajutorul medicilor și asistentelor medicale de la Institutul Oncologic București, femeile au beneficiat gratuit de testul Babeș Papanicolau, dar și de un examen clinic pentru depistarea și prevenirea cancerului de sân.

Medicii voluntari discută cu pacientele din satul Nuci. Foto credit: Voluntarii CMN

Echipa de medici voluntari a crescut ritmul acestei campanii sociale, în 2019 ajungând la un număr de 180 de beneficiari.

În urmă cu două săptămâni, medicii voluntari au întreprins activități pentru prevenția și depistarea cancerului de col uterin în comuna ilfoveană Grădiștea.

Conform coordonatorului voluntarilor, Dănuț Prună, rezultatele „nu sunt îmbucurătoare”: din cele 41 de femei examinate, 14 au probleme de sănătate, iar 4 necesită investigații mai amănunțite.

560 femei au beneficiat de investigații gratuite de la începutul Campaniei de prevenție și depistare a cancerului de col uterin.

Toate acțiunile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale se desfășoară cu binecuvântarea Patriarhului României și sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru.

Foto credit: Voluntarii CMN

Comentarii Facebook


Știri recente