Voluntarii CMN au oferit „Ajutor pentru elevi” din patru localităţi prahovene

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului (CMN) au oferit luni de Ziua Educaţiei „Ajutor pentru elevi” din patru localităţi prahovene.

În cea mai nouă campanie a lor, iniţiată în luna septembrie, ei au dăruit pentru 20 de elevi din Tătaru, Podgoria, Urlați și Pleașa ghiozdane cu rechizite, articole vestimentare, produse de igienă și alte daruri. 

Proiectul „Ajutor pentru elevi” are ca scop prevenirea abandonului școlar prin facilitarea accesului tinerilor la educație.

Elevii care au beneficiat de ajutorul voluntarilor au fost identificați prin implicarea preoților din cele patru localități.

„Din cauza situaţiei financiare a familiilor din care provin mulţi tineri nu reuşesc să termine decât şcoala gimnazială. Cu puţin sprijin din partea noastră, aceştia pot opta să meargă către liceul dorit, iar în unele cazuri chiar şi către facultate”, a spus Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor CMN.

Prof.  Ana Mihăilă, directorul Școlii Gimnaziale Podgoria, județul Prahova, a mărturisit că se bucură pentru darurile primite de copii. „Pentru că ei savurează sprijinul acesta de fiecare dată, primesc totul cu sufletul curat şi se folosesc de toate bunurile acestea cu care sunt ajutaţi”.

O fetiţă care a primit daruri din partea voluntarilor a precizat că atunci când va fi mare ar dori să devină „doctor de animale”. „Mi-ar placea foarte mult să primesc cadou şi un pui de găină”, a spus ea.

De la începutul Campaniei „Ajutor pentru elevi”, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au oferit daruri copiilor de la Centrul de zi „Sfântul Stelian” din Urlati, Centrul Social „Justinian Marina”, Centrul de Zi pentru copii „Sf. Muceniţă Sofia” şi de la Aşezământul Social „Provita” din localitatea Valea Plopului.

Foto credit: Voluntarii CMN


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente