Voluntarii CMN în acţiune. „Când îi ajuți, oamenii simt că participi la suferința lor”

Voluntarii Catedralei Mântuirii Neamului au oferit sprijin material, sâmbătă, 20 februarie 2021, pentru 36 de familii prahovene din Livadea, Podu Ursului, Bertea, Ștefești și Scurtești.

Localnicii, beneficiari ai campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”, au primit de la voluntari alimente, articole vestimentare și produse de igienă.

Dănuţ Prună, coordonatorul voluntarilor, a atras atenţia asupra condiţiilor dificile în care se află satul românesc şi locuitorii acestuia.

„Satul românesc are nevoie de noi. Este mai mare nevoie ca oricând să îi sprijinim pe acești bătrâni singuri, să-i ajutăm pe cei ce au familii numeroase și încă locuiesc la sat, să rămână aici. Este important să susținem satele românești”.

Persoanele care au nevoie de ajutor au fost identificate prin intermediul preoţilor din cele cinci localităţi amintite.

„Orice ajutor pe care îl primesc din partea unor semeni de-ai noștri contează foarte mult. Am văzut foarte multe cazuri sociale, oameni cu diferite probleme. Atunci când îi ajuți, ei simt că participi la suferința lor, simt că nu sunt uitați, că totuși există cineva care se gândește și la ei, și, cu siguranță, aceasta reprezintă un important imbold moral”, a mărturisit Pr. paroh Marius Istudor de la Parohia Ștefești.

Potrivit Pr. paroh Mihai Rusu de la Parohia Bertea II, localnicii se bucură de fiecare vizită a voluntarilor CMN.

„Se bucură bineînțeles și de bucatele primite de la voluntari. Bucuria cea mai mare a lor este că  se întâlnesc cu oameni, că stau de vorbă, că văd preotul. Casele lor sunt izolate și rar le este dat să întâlnească oameni”.

„Pentru că mare parte dintre cei la care am fost până acum sunt acele persoane la care doar preotul sau anumite persoane din când în când le trec pragul casei lor, astfel că bucuria lor este de nedescris”, a spus el.

Clerici şi voluntar ajutând o credincioasă. Foto credit: Voluntarii CMN

Campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”

A fost inițiată în luna februarie 2020 cu scopul de a sprijini persoanele vulnerabile din mediul urban și rural în perioada stării de urgență și alertă declarate în contextul pandemiei de coronavirus.

De la începutul acestei campanii, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au desfășurat 223 de deplasări în 182 localități, din 22 județe, fiind ajutate 4.969 familii.

Au fost distribuite produse alimentare, de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte, electrocasnice, măști de protecție și cărți de rugăciune în valoare de 442.000 lei.

Foto credit: Voluntarii CMN


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente