Voluntarii CMN au oferit sprijin pentru continuarea studiilor unor copii din Singureni

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au oferit sâmbătă sprijin pentru continuarea studiilor unor copii din Parohia Singureni, judeţul Giurgiu.

Douăzeci de copii cu posibilităţi materiale reduse, cu risc de excluziune sau de părăsire timpurie a şcolii au primit rechizite, ghiozdane, încălţaminte şi haine pentru anotimpul rece.

Evenimentul, parte a programului „Rămâneţi în şcoală”, a avut loc în biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena” din comuna Singureni.

În contextul Zilei Naţionale a României, tinerii din parohie au pregătit un concert de cântece patriotice, pricesne şi muzică populară.

„Rămâneţi în şcoală” este un program social-filantropic de formare profesională care se adresează în special copiilor care se derulează în continuarea programului „Alege Şcoala!” iniţiat tot de Patriarhia Română.

Elevii selectati pentru a face parte din program vor fi monitorizaţi şi ajutaţi de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului până la absolvirea şcolii.

„Am primit ghetuţe, rechizite pentru scoală, haine. Aceste lucruri ne ajută foarte mult”, a spus un copil.

Dănuţ Prună, voluntar coordonator la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, a mărturisit:

„A fost impresionant că aceşti copii ne-au aşteptat cu cântece patriotice, cu poezii, cu rugăciune. Ne-a impresionat că aceşti copii ştiau cam toate cântările de la Sfânta Liturghie”.

„Am ajutat financiar şi cateva familii şi vom continua pe viitor, iar toţi aceşti copii vor fi atent supravegheaţi de noi. Anul acesta avem în program aproximativ 100 de copii care de fiecare dată când au avut nevoie am venit în sprijinul lor”.

Toate acţiunile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului se desfăşoară cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Comentarii Facebook


Știri recente