Voluntarii CMN au oferit ajutoare alimentare în opt localități din județele Dolj, Gorj și Mehedinți

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, ajutați de Jandarmeria Română, au oferit sâmbătă produse alimentare de strictă necesitate unor familii nevoiașe din opt localități din județele Dolj, Gorj și Mehedinți.

Este vorba despre localităţile Ocolna și Castranova din județul Dolj, Pinoasa, Câlceşti, Vârț și Ratez din județul Gorj și Schela Nouă și Fântâna Domnească din județul Mehedinți.

Au fost împărțite peste 150 de pachete cu alimente de bază și produse de igienă. Ajutorul s-a îndreptat către persoanele vulnerabile precum cele cu dizabilități, bătrânilor singuri, familiilor nevoiașe cu mulți copii și familiilor unde adulții și-au pierdut locurile de muncă.

Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, a declarat: „Am sprijinit și am adus bucurie în aceste comunități! Voluntarii sprijină satul românesc, mediul rural și aduc un mesaj de încurajare, arătând că nu degeaba această catedrală se numește Catedrala Națională”.

„Până în prezent, de la începutul restricțiilor cauzate de pandemia de Covid-19, voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au vizitat și ajutat 94 de localități din 16 județe ale României, precum: Ilfov, Prahova, Olt, Teleorman, Argeș, Călărași, Giurgiu, Dâmbovița, Constanța, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea, Mehedinți, Dolj și Gorj. De altfel, acțiunile vor continuă permanent pe timpul stării de alertă, dar și după aceea”.

„Valoarea aproximativă a unui pachet oferit de voluntari este de 75 de lei. Până în prezent, au fost sprijinite material și moral 1910 familii din satele românești aflate în dificultate, valoarea ajutorului acordat în total este de 143.250 lei”, a precizat Dănuţ Prună.

Selecția beneficiarilor Campaniei „Caravana Bucuriei” a fost efectuată, ca de obicei, de preoții parohi din localitățile vizitate de voluntari. De asemenea, preoții au însoțit voluntarii și jandarmii la locuintele oamenilor care au primit ajutoarele.

Toate acțiunile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale se desfășoară cu binecuvântarea Patriarhului Daniel și sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru.

Foto credit: Voluntarii CMN

Comentarii Facebook


Știri recente