Voluntarii CMN au derulat ultima campanie de Prevenție și Educație pentru Sănătate în Prahova

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au derulat marți în satul Măgula din județul Prahova ediția 49 a Campaniei de Prevenție și Educație pentru Sănătate a Patriarhiei Române.

Peste 150 copii au primit informații de bază despre nutriție, igienă orală și corporală, dar și despre sănătatea posturală.

În Școala Gimnazială din Măgula au fost prezenți cinci voluntari de la Paraclisul CMN, între care un medic stomatolog, un fizioterapeut şi un nutriţionist.

La final, copiilor le-au fost oferite produse de igienă orală sponsorizate de Colgate România și alte daruri.

„Urmărim să diminuăm cât mai mult rata îmbolnăvirilor, mai ales în mediul rural prin campanii de conștientizare, mai ales în rândul copiilor, pentru că trebuie să îi învățăm de la vârste fragede cum să-și îngrijească sănătatea”, a declarat pentru Trinitas TV  Dan Prună, coordonatorul grupului de voluntari de la Paraclisul CMN.

Campania de Prevenție și Educație pentru Sănătate

Campania de Prevenție și Educație pentru Sănătate a Patriarhiei Române a fost demarată în august 2016. Până în prezent a ajuns la 11.000 beneficiari.

Biserica Ortodoxă Română este cel mai mare filantrop raportat la contribuţia sa în lucrarea socială. Zeci de mii de persoane au beneficiat până în prezent numai de proiectele desfăşurate de voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale.

Prin programul „Donează sânge, salvează o viaţă!” au fost colectate peste 10 tone de sânge. De asemenea, prin intermediul proiectelor „Sănătate pentru sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate” au fost asistate şi consiliate în diferite specializări medicale foarte multe persoane din domeniul rural.

Foto credit:

Comentarii Facebook


Știri recente