Voluntarii CMN au ajutat 24 de familii / „Copiii conștientizează că prin educație își pot depăși condiția actuală”

Voluntarii de Catedrala Mântuirii Neamului au ajutat marţi 24 de familii din localitățile ilfovene Grădiștea și Sitaru.

Prin această acţiune, cuprinsă în campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”, voluntarii le-au oferit membrilor familiilor respective daruri care au constat în produse alimentare.

Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor, a menţionat că familiile sprijite au venituri foarte mici şi se află la limita subzistenței, dar copiii sunt conştienţi că educaţia îi poate ajuta pentru un viitor mai bun.

„Am întâlnit inclusiv familii care trăiau din alocațiile copiilor și care se străduiesc să lucreze cu ziua prin sat, căci nu au altă soluție”.

„Ce este dureros, este că, copiii suferă, au foarte multe lipsuri. Ceea ce m-a bucurat foarte mult este faptul că, acești copii sunt înscriși la școală și conștientizează că prin educație își pot depăși condiția actuală”, a afirmat Dănuţ Prună. 

O localnică a mărturisit: „Am un ajutor social de 140 de lei, alocația fiicei este de 200 de lei, băiatul mai lucrează în pădure și mai îmi dă bani de medicamente, căci eu sunt foarte bolnavă, nici curent în casă nu am că nu sunt bani”.

„Ne descurcăm foarte greu, mai lucrez cu ziua prin sat, alte surse de venit nu am”, a spus o altă localnică.

În cadrul campaniei „Implica-te! Împreună reușim mai mult!” 4.866 de familii 170 de localități au primit ajutor din partea voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale.

Foto credit: Voluntarii CMN


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente