Voluntarii CMN: Aparatură medicală în valoare de 4.500 euro donată Centrului de Transfuzie al Spitalului Militar

Sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului (CMN) au donat la începutul acestei săptămâni Centrului de Transfuzie al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, din București un aparat medical în valoare de 4.550 euro.

Donația constă într-un agitator de trombocite model Nuve PN 300.

Potrivit Locotenent-colonel Dr. Florea Vlădescu, directorul CTS-MApN, aparatura medicală donată este „un agitator de trombocite cu incintă termostatată cu o capacitate de 54 pungi”, folosit în cadrul procesului de păstrare a trombocitelor provenite de la donatori.

Transfuzia de trombocite este utilizată în special în domeniul oncologic, pentru refacerea nivelului trombocitar al bolnavilor care urmează tratamente cu citostatice, dar și în ortopedie, în transplantul de organe, sau în alte intervenții chirurgicale.

Voluntarii Paraclisului CMN organizează numeroase acțiuni social-filantropice între care și Campania „Donează Sânge, Salvează o viață”.

Conform bilanțului prezentat de coord. Alina Scurtu la împlinirea a doi ani de activitate a voluntarilor Paraclisului CMN, din 2013 până în prezent, în cadrul campaniei au fost recoltate peste 10 tone de sânge, ceea ce face ca Patriarhia Română să fie instituția cu cea mai mare contribuție adusă la creșterea numărului donatorilor de sânge.

Foto credit: medicalnet.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Strângere de fonduri pentru „Șura Culturală Gușterița”

„Șura Culturală Gușterița”, proiectul care presupune transformarea unei şuri din localitate într-un centru educațional pentru copiii defavorizați, se bucură de sprijin din partea comunităţii parohiale. Cele două parohii arondate Bisericii „Buna Vestire” din Gușterița organizează…