Moment aniversar la împlinirea a doi ani de activitate a voluntarilor Paraclisului CMN. Patriarhul Daniel a fost prezent la eveniment

Părintele Patriarh Daniel a participat sâmbătă la evenimentul prilejuit de împlinirea a doi ani de activitate a voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. Momentul aniversar a avut loc în sala Collocvium a Palatului Patriarhiei. La întâlnirea festivă au fost prezenți Părintele Ciprian Grădinaru și Părintele Ciprian Ioniță, consilier în cadrul Sectorului Social-filantropic.

În cuvântul adresat celor prezenți, Patriarhul Daniel a evidențiat faptul că oamenii prin săvârșirea faptelor bune devin mâinile iubirii milostive a lui Hristos în societate.

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului pun în evidență legătura dintre rugăciune și filantropie. Astfel, noi devenim mâinile iubirii milostive a lui Hristos. Oamenii care ascultă Evanghelia devin mâinile iubirii Lui prin activități care sunt foarte necesare și care arată că nu se poate dezvolta o societate solidă, din punct de vedere al generozității, fără fapte milostive, a spus Patriarhul României.

În debutul ședinței aniversare, Psihologul Raluca Simion a prezentat rezultatele Campaniei de preventive și educație pentru sănătate. Potrivit datelor, în cele 39 de ediții a fost atins pragul de aproximativ 9000 de beneficiari.

În continuare, Camelia Diaconu a prezentat raportul Caravanei medicale Sănătate pentru sate 2016 – 2017. Proiectul s-a desfăşurat în urma unui protocol de colaborare încheiat între Patriarhia Română și Ministerul Sănătății în data de 3 septembrie 2015.

El a fost implementat în perioada 12 septembrie 2015 – 29 iulie 2017. Beneficiarii celor 48 de ediţii s-au ridicat la 6680. Ultima acţiune a avut loc la Perşunari, comuna Gura Vadului, judeţul Prahova.

După acest moment, Alina Scurtu a dat citire raportului privind Campania Donează Sânge, Salvează o viață! Printre cele expuse, a fost reliefat faptul că începând cu anul 2013, Patriarhia Română este instituția cu cea mai mare contribuție adusă la creșterea numărului donatorilor de sânge. Din 2013 până în prezent, în cadrul campaniei au fost recoltate peste 10 tone de sânge.

10 tone de sânge recoltate în cadrul campaniei Donează sânge, salvează o viaţă | Săptămâna trecută au donat sânge 600 de voluntari – Basilica.ro

Eforturile Bisericii Ortodoxe Române de a sprijini actul medical continuă. În cadrul campaniei Donează sânge salvează o viaţă, săptămâna trecută au fost recoltaţi peste 300 litri de sânge, care se adaugă la cele 10 tone de sânge recoltate de la începutul campaniei, din 2013. Acţiunea de săptămâna trecută a avut loc la Sediul Academiei de…

La rândul ei, Simona Carniciu a prezentat bilanțul activităților social filantropice. Printre cele amintite a fost menționată și acțiunea umanitară întreprinsă de Patriarhia Română în urma căreia au fost donate dispozitive medicale pentru douăzeci de spitale din țară.

Patriarhia Română a donat dispozitive medicale pentru douăzeci de spitale din țară – Basilica.ro

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a oferit astăzi 20 dispozitive medicale de uz pediatric mai multor unităţi medicale din ţară. La evenimentul din 9 august 2017 au fost prezenți reprezentanții celor douăzeci de unități spitalicești cărora le-au fost oferite instrumentele medicale. Aceștia au participat în sala Conventus a Palatului Patriarhiei la un instructaj…

La final, Patriarhul Daniel a oferit voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului diplome de merit pentru implicarea în activitățile social – filantropice ale Bisericii Ortodoxe Române.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente