Voluntarii CMN ajută din nou. În atenţia lor au intrat 24 de familii din 3 parohii prahovene

Voluntarii Catedralei Mântuirii Neamului (CMN) au ajutat joi 24 de familii fără psoibilităţi materiale din parohiile prahovene Dumbrăvești, Sfârleanca și Slănic.

Sprijinul material a constat în oferirea de pachete cu produse alimentare și produse de igienă.

Acțiunea social-filantropică a voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale face parte din campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”.

Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, a avut un cuvânt apreciativ la adresa preoţilor din comunităţile parohiale.

„Din ce observ în general, preoții parohi de la sate fac adevărata asistență socială. Sunt foarte multe persoane aflate în dificultate de care se ocupă aceștia”.

„De fiecare dată când noi mergem în sprijinul comunităților, pe acești preoți ne bazăm. Ei sunt cei care cunosc cel mai bine situația fiecărei familii, problemele cu care se confruntă, inclusiv calitățile sau viciile care unii le au”.

„Astfel, de fiecare dată, preoții sunt cei ce vin în întâmpinarea celor sărmani și îi ajută cât pot de mult pentru a trece peste problemele cu care se confruntă”, a mărturisit el.

Părintele paroh Romeo Bolovan de la Parohia Slănic a mulţumit voluntarilor pentru ajutorul primit.

„Avem familii cu probleme materiale, avem oameni singuri, copii care au nevoie de îmbrăcăminte, alimente și rechizite pentru școală, iar acest ajutor a fost foarte bun pentru ei”.

În ultimul an, voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au sprijinit în cadrul campaniei amintite aproximativ 5.000 de familii din peste 170 de localități ale țării. Valoarea ajutoarelor, care au constat în produse alimentare, articole vestimentare, aparate electrocasnice sau produse de igienă personală, a depășit suma de 427.000 lei.

Foto credit: Voluntarii CMN


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente