Voluntarii Catedralei Naționale au oferit alimente pentru 32 de familii numeroase din județul Prahova

Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au desfășurat sâmbătă prima acțiune filantropică din acest an, în cadrul  campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!” Ei au oferit alimente de bază pentru 32 de familii numeroase din trei parohii prahovene: Românești, Bărcănești și Ghighiu.

„Au primit alimente cele mai defavorizate familii din parohia noastră și s-au bucurat de prezența voluntarilor care au venit cu mare dragoste, mergând în acele case ale oamenilor și văzând condițiile modeste în care trăiesc”, a spus Părintele Paroh Iustin Bumbănac de la Parohia Românești.

„Am văzut bucurie pe chipurile acelor oameni care așteaptă să primească o mână de ajutor”, a declarat și Părintele Paroh Marian Voinescu de la Parohia Bărcănești.

„De multe ori suntem tentați, însă nu este bine, să-i judecăm pe semenii noștri, care câteodată sunt depășiți de situațiile din viața lor. Cel mai bine este să-i ajutăm și, văzând bunătatea la noi, să încerce și ei să fie mai buni.”

„Vizita voluntarilor de astăzi nu face decât să împlinească această perioadă de sărbători”, a declarat și Parohul Adria Albu din Ghighiu. „Mulțumim din inimă pentru grija și pentru bucuria pe care au adus-o unor oameni nevoiași pe care și noi, la rândul nostru, încercăm să-i ajutăm pe cât se poate, în măsura posibilităților și în celelalte perioade ale anului.”

„Am vizitat familii cu foarte mulți copii, care într-adevăr se descurcau greu și au nevoie de sprijinul nostru, al tuturor”, a explicat Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale. „Cu siguranță că aceste familii, dacă nu ar avea sprijinul Bisericii, dacă nu ar avea sprijinul oamenilor cu suflet mare, nu ar reuși să meargă mai departe.”

Oamenii le-au spus voluntarilor că-i mai așteaptă pe la ei.

„Sigur ca vom reveni în aceste parohii, deoarece ne dorim să bucurăm cât mai multe familii”, a spus Dănuț Prună. „Numai împreună putem depăși perioadele dificile ale vieții, prin care trecem uneori, precum este și aceasta pandemie.”


De la începutul pandemiei până în prezent, voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au desfășurat aproximativ 400 de activități social-filantropice în 22 județe ale țării, ajutând aproximativ 8.600 de familii cu posibilități materiale reduse.

Ei au oferit încălțăminte pentru aproximativ 7.000 de persoane și au oferit materiale de construcție, mobilier și electrocasnice pentru casa unei familii nevoiașe.

Acțiunile desfășurate de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale se derulează sub îndrumarea Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru, iniţiator si coordonator al tuturor campaniilor de la Paraclisul Catedralei Naţionale, și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale

Comentarii Facebook


Știri recente