Voluntarii Catedralei Naționale au oferit ajutoare mai multor familii defavorizate din Prahova

Treizeci și opt de familii defavorizate au primit duminică pachete cu alimente de strictă necesitate de la Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale. Acțiunea face parte din cadrul Campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!” și a fost îndreptată către familiile cu posibilități materiale reduse din localitățile Palanca, Belciug, Bărăitaru, Cireșanu și Conduratu.

Referitor la campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”, Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, a declarat:

„Doar Biserica și slujitorii ei mai sunt aproape de acești oameni, îi vizitează, îi ajută, le ascultă durerile și grijile. Am întâlnit și astăzi, ca și dățile trecute, foarte mulți bătrâni singuri, foarte multe persoane care nu își permit nici măcar să-și cumpere hrana de zi cu zi, precum și foarte multe familii cu mulți copii care au mare nevoie de sprijinul nostru”.

„Vă spun, simțim de fiecare dată cum Bunul Dumnezeu ne îndrumă pașii către casele acestor oameni necăjiți, căci exact în ziua în care ajungem la ei, se întâmplă să își fi terminat și ultimele rezerve de hrană”, a adăugat acesta.

Astfel de activități organizate de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale vin în sprijinul acțiunilor social-filantropice desfășurate la nivel parohial.

Pe această cale, Pr. Mihai Bunoschi de la Parohia Belciug, județul Prahova, a adăugat: „O activitate binevenită care mi-a amintit de imaginea aceea cu Sfântul Petru când mergea pe apă și se scufunda și Mântuitorul i-a întins mâna. Exact așa este și Biserica astăzi, întinde o mână de ajutor acelor familii cu mulți copii, cu diverse probleme, dar și bătrânilor”.

Prin cele 422 de activități social-filantropice organizate de voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale în ultimii doi ani, au fost ajutate aproximativ 9000 de familii cu posibilități materiale reduse, din peste 22 de județe ale țării.

Foto credit: Voluntarii Catedralei Naționale

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente