Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au revenit sâmbătă în comuna Mozăceni din judeţul Argeş pentru a desfăşura a doua etapă a Ediţiei cu nr. 55 a Campaniei „Sănătate pentru sate”, după ce în urmă cu două zile, cu sprijinul Centrului Medical Polimed, localnicii neasiguraţi au beneficiat de analize de sânge gratuite.
Ei au revenit cu rezultatele analizelor şi cu o echipă de 24 voluntari, formată din personal medical și personal auxiliar, fiind prezenţi medici cu următoarele specializări: cardiologie, medicină internă, diabet şi nutriţie, gastroenterologie, recuperare medicală, neurologie, dermatologie, psihiatrie şi psihologie.
Cei 100 de beneficiari au fost investigaţi ecograf şi EKG.
Dănuţ Prună, Coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a punctat că medicii voluntari „au constatat foarte multe probleme de care oamenii nu ştiau, astfel unii au descoperit că au hepatită, diabet şi alte afecţiuni grave. Aceşti oameni au nevoie de doctori pentru a-i asculta, însă mai ales au nevoie sa fie ascultaţi, să fie întrebaţi ce îi supără, au nevoie de apropierea umană.
Pr. Andrei Diaconescu, Consilier Sector social-filantropic şi de misiune al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, şi-a exprimat recunoştinţa pentru activitatea desfăşurată de voluntari în localitatea argeşeană.
„Nu putem decât să dăm slavă lui Dumnezeu pentru că există astfel de oameni, o mulţime de medici voluntari iubitori de Dumnezeu şi iubitori de oameni cu probleme pe care îi ajută să le dispară sau să li se diminueze suferinţa”.
Dr. Florin Cristea, Medic Neurolog, voluntar Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, a subliniat: „Am întâlnit oameni cu o patologie încărcată, predominând patologia reumatică, bolile de oase, multă tensiune arterială netratată şi multe alte boli. Am întâlnit la tineri, în special la femei, multe migrene, iar la bătrâni discopatia, spondiloza, vertijul şi depresia”.
Campania „Sănătate pentru sate” se desfăşoară în baza unui protocol între Ministerul Sănătăţii şi Patriarhia Romaână şi este iniţiată şi coordonată de Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru.
Campania are peste 7500 de beneficiari din septembrie 2015.
Foto Credit: Voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale