Campania Sănătate pentru Sate a ajuns pentru prima dată în județul Argeş

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au desfăşurat joi în comuna Mozăceni din judeţul Argeş ediţia cu numărul 55 a Campaniei „Sănătate pentru Sate”.

În cadrul acestei Campanii, voluntarii au oferit pentru prima dată servicii medicale locuitorilor din această comună, constând în efectuarea de analize de sânge categoriilor sociale defavorizate, în special persoanelor neasigurate.

Iniţiativa a fost susţinită de preoţii şi reprezentanţii oficialităţilor locale, precum şi de echipa medicală a  clinicii  Polimed şi a companiei Medist.

Sâmbătă, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului vor reveni în localitatea  Mozăceni cu rezultatele analizelor de sânge şi cu o  echipă formată din personal non-medical şi medici care vor  acorda consultaţii medicale gratuite celor investigaţi astăzi, precum şi altor oameni aflaţi în nevoie.

Vor fi prezenţi medici cu următoarele specializări: cardiologie, medicină internă, medicină de familie, diabetologie, gastroenterologie, psihiatrie, psihologie, recuperare medicală, ortopedie. Toţi beneficiarii vor fi  investigaţi ecograf şi EKG.

Părintele Dobrin Florin de la Parohia Mozăceni a apreciat acţiunea ca fiind „una benefică pentru această localitate pentru că sunt oameni în vârstă de 70-80 ani fără posibilităţi financiare, oraşele fiind departe”.

Dănuţ Prună, Coordonatorul Voluntarilor Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului, a amintit că locuitorii au beneficiat în trecut de „Campania de «Prevenţie şi educaţie pentru sănătate» când ne-am adresat copiilor de aici”.

Cristina Crăciun, Director economic Medist, a evidenţiat că „Medist SA, în anul Centenar al Marii Uniri, a decis să nu rămână nepăsător la nevoia semenilor aflaţi în dificultate”.

„Ne-am implicat cu resursele şi priceperea noastră în acţiunile voluntarilor antrenaţi în acest proiect, ajutând la efectuarea de analize medicale de laborator si ecografii pentru serii de cca 100 de români”.

Liliana Fluerariu, Directorul General al  Centrului Medical Polimed, a prezentat unele analize efectuate locuitorilor.

„Am grupat analizele medicale de laborator pentru femei şi pentru bărbaţi si pentru copii, le-am grupat astfel încât să acoperim o cât mai mare plajă de investigaţii medicale bazându-ne pe o experienţă vastă anterioară”.

„Am explorat funcţia hepatică, funcţia renală, bărbaţilor le-am făcut un test PSA, un marker de cancer de prostata, femeilor le-am făcut testul TSH, unul din hormonii tiroidieni cu extrem de mare implicare în funcţionalitatea normală a oricărui organism uman. Copiilor le-am făcut o surpriză prin faptul că pe lângă fier, calciu, hemogramă, le-am făcut şi grupa de sânge şi RH-ul”.

Până în prezent, 7500 de persoane din județele Ilfov, Prahova şi Argeş au beneficiat de serviciile medicale oferite prin Campania Sănătate pentru Sate.

Foto Credit: Voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale

Comentarii Facebook


Știri recente