Voluntar ITO 2018: Întâlnirea a fost un succes și tot efortul depus a meritat pe deplin

„Nu mai pot spune decât că ITO 2018 a fost un succes, că munca și tot efortul depus de organizatori și voluntari au meritat pe deplin”, a precizat părintele Daniel Puia-Dumitrescu, unul dintre voluntarii Întâlnirii pe siteul Mitropoliei Ardealului.

A V-a  ediție a ITO a avut loc în orașul de reședință al Mitropoliei Ardealului în perioada 6-9 septembrie 2018, reunind tineri din România și de pe tot cuprinsul globului pământesc.

Părintele Daniel Puia-Dumitrescu, care a fost facilitator pentru tinerii vorbitori de limbă engleză împreună cu soția sa, a spus că „bucuria și relațiile între oameni create la ITO Sibiu nu ni le poate lua nimeni, niciodată”.

Organizarea unui asemenea maraton și, mai ales, participarea impresionantă ne arată că Biserica Ortodoxă este parte din viața românilor, este implicată și preocupată de toate segmentele de vârstă ale populației, a spus părintele Daniel.

A cincea ediție a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși, a amintit părintele implicat în organizarea evenimentului, „a adus din nou în prim-plan o generație de tineri care doresc să se implice, unii fiind deja parte integrantă a comunităților bisericești din care provin, alții se pregătesc să vină în ajutorul și în interiorul acestora”.

Părintele a continuat ideea susținerii tinerilor care doresc să vină în Biserică spunând că „este categoric nevoie ca și noi să le ieșim în întâmpinare, să renunțăm la comoditatea celui care așteaptă”.

Puteți citi mărturia integrală a părintelui Daniel Puia-Dumitrescu aici.

Foto credit: Mircea Florescu/ Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente