Volumul „Dăruire și dăinuire” al Patriarhului Daniel, republicat la Editura Basilica: Ediția aduce 39 de texte noi

Editura Basilica a republicat volumul „Dăruire și dăinuire: raze și chipuri de lumină din istoria și spiritualitatea românilor” semnat de Patriarhul Daniel și apărut inițial în 2005 la Iași – Editura Trinitas.

Ediția a treia a acestei lucrări este îmbogățită cu 39 de texte, precizează autorul în cuvântul introductiv.

„Cu toate că multe din componentele capitolelor acestei cărți au fost publicate deja în diferite volume, reviste teologice sau în alte periodice, totuși, întreg materialul prezent a fost revăzut, adesea completat sau concentrat, pentru a corespunde mai bine temei centrale și arhitecturii spirituale a conexiunilor dintre părți”, explică Patriarhul Daniel.

„Scopul publicării acestui volum este acela de a sensibiliza pe cititori privind modul în care credința creștină ortodoxă rodește în oameni și se reflectă în evenimentele semnificative sau în împliniri spirituale, în viața poporului român, ieri și azi. Astfel, razele și chipurile de lumină devin repere de viață în societate.

Cartea cuprinde studii, articole, cuvântări și meditații privitoare la istoria, credința, cultura, arta, viața socială și spiritualitatea poporului român.


Lucrarea poate fi achiziționată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești: cartibisericesti.ro, prin comandă la [email protected], [email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Comentarii Facebook


Știri recente

Părintele Sofian Boghiu a fost comemorat la Biblioteca Sfântului Sinod: Evocări, mărturii şi lansare de carte

Părintele Arhimandrit Sofian Boghiu a fost comemorat miercuri la Biblioteca Sfântului Sinod, aflată în incinta Mănăstirii Antim din Bucureşti. Mărturii&evocări Evenimentul s‑a desfășurat în Sala „Conon Arămescu‑Donici” a Biblioteca Sfântului Sinod și a reunit ierarhi, clerici…