Volum In memoriam Constantin Milică: Maladiile prezentului tratate cu plante

Editura Trinitas publică un volum în memoria Profesorului Constantin Milică, unul dintre cei mai cunoscuți fitoterapeuți din țară. 

Cartea se intitulează „Maladiile prezentului tratate cu plante” și cuprinde articole publicate de-a lungul timpului de Constantin Milică în Ziarul Lumina. Profesorul, plecat la Domnul în 2018, a fost cel mai longeviv colaborator al cotidianului, se precizează în nota editorială.

„Secretul vindecării prin fitoterapie este foarte simplu: să nu privești planta ca pe o buruiană, ci ca pe un recipient plin cu diferite substanțe biochimice, pe care le-a sintetizat pe baza substanțelor enzimatice proprii. Sunt tot felul de grupe de plante și fiecare dintre ele poate răspunde la o anumită boală. Deci, nu tratăm cu buruieni, ci cu principiile active din plante”, scria profesorul Constantin Milică.

„De asemenea, toate plantele medicinale sunt asimilabile de către organism, deoarece acesta are enzimele corespunzătoare pentru metabolizare. Nu avem, însă, nici urmă de enzimă care să metabolizeze produsele de sinteză chimică, iar acestea se depozitează în ficat, rinichi sau creier”, explica renumitul fitoterapeut.

Patriarhul Daniel semnează „Cuvântul înainte” al volumului.

PF Daniel consideră sfaturile și recomandările profesorului Constantin Milică, de vrednică și pioasă amintire, „atât de necesare în perioada de pandemie prin care trecem”. Patriarhul își exprimă speranța că acestea „vor ajuta pe cât mai mulți dintre noi să-și păstreze sănătatea, marele dar de la Dumnezeu care trebuie cultivat și recuperat atunci când îl pierdem”.

În paginile cărții puteți citi despre plantele folosite ca dezinfectant în epidemiile trecutului, puteți afla cum trebuie să ne alimentăm în condiții de stres sau în ce fel postul este o metodă de a menține organismul sănătos.

La final este inserat și un interviu cu renumitul profesor Constantin Milică, realizat de Otilia Bălinișteanu – îngrijitorul volumului.


Volumul poate fi poate fi achiziţionat prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Comentarii Facebook


Știri recente