Volum dedicat istoriei Basarabiei

A fost republicată de curând la Editura BASILICA o nouă ediție a lucrării părintelui profesor Mircea Păcurariu, „Basarabia. Aspecte din istoria Bisericii și a neamului românesc”, informează TRINITAS TV.

Autorul se apleacă asupra evenimentelor importante din viața românilor basarabeni dar și a bisericii din Basarabia în secolele al XIX-lea și al XX-lea. O atenție deosebită este acordată dimensiunii culturale a vieții bisericești din această parte de țară, insistându-se asupra rolului jucat de dascălii de Teologie, ierarhii și presa bisericească în instruirea oamenilor.

Pe lângă aspectele care țin de cercetarea istorică, volumul părintelui profesor Păcurariu este și o mărturie a martiriului Bisericii Ortodoxe din Basarabia.

Puteți cumpăra volumul de la Librăria Cărților Bisericești (Intr. Miron Cristea nr. 6), Librăria „Ortodoxia” (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Krețulescu), Galeriile „Cuvântul Vieții”, prin comandă pe internet la adresa [email protected], precum și de la pangarele bisericilor și mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente