Vol. „Lucrarea Bisericii în societate în anul 2021”, semnat de Patriarhul Daniel, prezentat la Catedrala Patriarhală

La sfârșitul Sfintei Liturghii oficiate duminică în Catedrala Patriarhală a fost prezentat volumul „Lucrarea Bisericii în societate în anul 2021 – Comuniune și conlucrare cu românii din afara României”, semnat de Patriarhul Daniel.

Cartea ilustrează, prin imagini și cuvinte, rodnica lucrare misionară desfășurată de Biserică și de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în anul 2021, declarat de Sfântul Sinod drept Anul omagial al pastorației românilor din afara României și Anul comemorativ al celor adormiți în Domnulvaloarea liturgică și culturală a cimitirelor în Patriarhia Română.

Lucrarea publicată la Editura Basilica a fost prezentată, pe scurt, de PS Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal.

Coperta volumului. Foto credit: Editura Basilica

Patriarhul României i-a mulțumit PS Varlaam pentru prezentare, dar și tuturor celor care au ajutat Biserica în lucrările pe care le desfășoară.

„Mulțumim tuturor celor care au contribuit la aceste activități, pentru că noi nu putem să săvârșim singuri atâtea lucrări, ci în echipă, conlucrare și consultare cu toți colaboratorii de la Arhiepiscopie, Patriarhie, dar și cu mulțimea organizațiilor noastre de tineret, mulțimea laicilor care sunt jertfelnici, harnici și darnici și mulțimea oamenilor care au sentimentul apartenenței la Biserică și anume, că Biserica este familia lor duhovnicească”.

„Tuturor le mulțumim, mulțumim și Centrului de presă Basilica, pentru toate aceste activități care se desfășoară în paralel cu pictarea în mozaic a Catedralei Naționale”.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente

În imagini: Dies Academicus 2022-2023

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a avut loc evenimentul „Dies Academicus”, luni, 30 ianuarie. În prima parte a programului Pr. Prof. univ. emerit dr. Ștefan Buchiu a susținut prelegerea „Actualitatea contribuției teologice a…