Vocația pascală a Creației: înviere și transfigurare: studii teologice

La Editura Basilica  a Patriarhiei Române a apărut volumul de conferințe „Vocația pascală a Creației: înviere și transfigurare: studii teologice”.

Cartea reprezintă o culegere de 15 studii ale Părintelui Profesor Constantin Galeriu (1918-2003).

Majoritatea studiilor au fost elaborate de Părintele Profesor cu scopul de a le susține în cadrul unor conferințe internaționale organizate în străinătate.

Acest fapt a determinat publicarea lor în franceză, engleză, italiană sau greacă. Unele dintre ele au apărut de-a lungul anilor și în România în reviste teologice.

Tema primelor trei studii o constituie Sfânta Treime, a următoarelor cinci Hristologia și antropologia; urmează alte două referitoare la Taina Hirotoniei sacramentale, un studiu despre monahism, apoi un text cu caracter eclesiologic-misionar, unul pastoral-catehetic, iar ultimele două au caracter apologetic.

Despre contribuția în cadrul teologiei dogmatice a Părintelui Galeriu, Părintele Ștefan Buchiu menționează în prefața volumului: „Contribuția decisivă în domeniul teologiei dogmatice a părintelui Galeriu poate fi identificată cu redefinirea, într-o manieră cu adevărat evanghelică și patristică, a relației dintre cruce și înviere, dintre jertfa ce își are originea primordială în sânul Preasfintei Treimi…”.

Citește câteva pagini!

Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected], [email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Foto credit: Librăria Cărţilor Bisericeşti

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Ministerul Tineretului și Ministerul Educației promovează sportul în rândul elevilor. Ce competiţii organizează Biserica

Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Educației Naționale au aprobat un protocol de colaborare privind elaborarea, organizarea, coordonarea și monitorizarea „Programului național” pentru încurajarea participării preșcolarilor, elevilor și studenților la activități cu caracter sportiv.  Scopul…